R&D

“Comeva, uw vertrouwde technologische partner”.

ZEER GEKWALIFICEERDE INGENIEURS

Prestatie-optimalisatie

De R&D-afdeling bestaat uit zeer gekwalificeerde ingenieurs die zich richten op het optimaliseren van de productieprocessen van onze klanten, wat resulteert in lagere personeelskosten en prestatie-optimalisatie.

"Sluit u aan bij de technologische revolutie met Comeva."

Wij streven naar Industrie 4.0 en hebben onze doelen gericht op Industrie 5.0 om ervoor te zorgen dat onze klanten de beste resultaten behalen. Onze houtbewerkingsmachines zijn uitgerust met volledig geïntegreerde automatiseringssoftware, waardoor grotere automatisering en samenwerkende robotica mogelijk zijn. Dit resulteert in verbeterde efficiëntie, verminderde stilstand en verhoogde productiviteit. Met Industrie 5.0 is de integratie van cyber-fysieke systemen en kunstmatige intelligentie in de productie essentieel voor continue verbetering en procesoptimalisatie.

Bovendien promoot ons bedrijf de ontwikkeling van milieu- en sociale duurzaamheid in de productie, evenals product- en serviceaanpassing. Uiteindelijk streeft ons bedrijf ernaar om de efficiëntie, kwaliteit en productaanpassing te maximaliseren, terwijl we ervoor zorgen dat productieoplossingen duurzaam en maatschappelijk verantwoord zijn.

"Ontdek de toekomst met Comeva."

Productiekracht, innovatie.

Dat is waarom onze R&D-afdeling een essentieel onderdeel is van onze organisatie, gericht op innovatie, automatisering en optimalisatie van houtbewerkingsmachines, om zo de voordelen van de nieuwste ontwikkelingen in automatiseringssoftware voor onze klanten te waarborgen.

Bij Comeva brengen we toekomstige technologie naar onze machines.
foto id

ONTWERP

De R&D-afdeling bij Comeva speelt een fundamentele rol in de productie van houtbewerkingsmachines: ontwerp.

Het ontwerp van houtbewerkingsmachines speelt een cruciale rol in het waarborgen dat de machines efficiënt, veilig en productief zijn. Onze ingenieurs bezitten diepgaande kennis van productieprocessen, beoogd eindgebruik en klantbehoeften. Daarom zijn de ontwerpen van onze machines eenvoudig te bedienen, te onderhouden en te repareren.

Ons R&D-team werkt nauw samen met de klant om ervoor te zorgen dat de machines zijn ontworpen om aan de gewenste specificaties te voldoen. Het ontwerpproces begint met het identificeren van behoeften, gevolgd door het conceptualiseren van het ontwerp, het maken van prototypes, testen en verfijning.

Het ontwerp van houtbewerkingsmachines maakt gebruik van computerondersteunde ontwerp (CAD) software, waarmee ontwerpers 3D-modellen van de machines kunnen maken, ontwerpweergaven, technische tekeningen met machinedetails, elektrische schema’s, enzovoort. De CAD-software stelt ontwerpers in staat om de prestaties van de machines onder verschillende omstandigheden te testen en indien nodig aanpassingen te maken voordat het productieproces begint. Zodra het ontwerp is afgerond, kan het productieproces van start gaan.

Kortom, de R&D-afdeling van Comeva, altijd vooroplopend in Industrie 4.0, combineert creativiteit, technische expertise en aandacht voor detail om machines te creëren die voldoen aan de behoeften van onze klanten.

design 1

SOFTWARE

Onze R&D-afdeling heeft de houtbewerkingsindustrie gerevolutioneerd door het gebruik van geavanceerde software en automatisering. Met onze baanbrekende ontwikkelingen stroomlijnen we het volledige machineproces en bieden we naadloze oplossingen die de productiviteit en efficiëntie optimaliseren.

"Onze R&D-afdeling heeft de houtbewerkingsindustrie gerevolutioneerd."

SOFTWARE COMEVA

comeva doors

Comeva Doors

“Comeva Doors” is een revolutionair programma ontwikkeld door Comeva, speciaal ontworpen voor de bewerking van deuren op een eenvoudige, snelle en zeer intuïtieve manier, zodat elke gebruiker alle mogelijke bewerkingstaken kan uitvoeren zonder afhankelijk te zijn van ingewikkelde programmering of tekeningen.

De software beschikt over een reeks vooraf ontworpen macro’s die de gebruiker helpen bij het programmeren van de verschillende taken die ze willen uitvoeren, waardoor het ontwerpproces van een nieuwe bewerking wordt gestroomlijnd.

“Comeva Doors” maakt het mogelijk om alle scharnieren en sloten op de markt te bewerken en biedt ook de mogelijkheid tot configuratie van bewerkingen op het bovenvlak van de deur.

comeva drill

Comeva Drill

“Comeva Drill” is een parametrische software die is ontworpen voor het ontwerpen en bewerken van panelen, met een vriendelijke en intuïtieve interface voor eenvoudige parameterisering van de bewerkingen, via een parametrische editor.

De software maakt het mogelijk om afmetingen toe te wijzen aan een paneel, bewerkingen toe te voegen (boringen, lijnen, cirkels, enz.), deze indien nodig op te slaan voor toekomstig gebruik, en een G-Code te genereren die door de CNC kan worden geïnterpreteerd om de bewerkingen op een paneel uit te voeren.

De editor stelt ons in staat om zowel het hoofdvlak als de randen (rechts, achter, links en voor) te bewerken, en ook het achtervlak te bewerken. Afhankelijk van de informatie die aan de toepassing wordt verstrekt, worden de randen die kunnen worden bewerkt op de aangegeven machine weergegeven. De software laadt alle gegevens die zijn gekoppeld aan de laatste bewerkingen die zijn ingevoerd in de editor bij het opstarten, en slaat alle wijzigingen op in de database, die opnieuw kunnen worden geladen bij het heropenen van de software.

madera

EXTERNE SOFTWARE

Het R&D-afdeling van Comeva begrijpt dat gebruikers mogelijk willen werken met bekende software of hun eigen software, daarom ontwerpt Comeva de benodigde post-processor, een essentieel onderdeel bij het integreren van de ontwerpsoftware met de productiemachines.

Deze post-processor is verantwoordelijk voor het vertalen van de code die door de software is gegenereerd naar een taal die de machine kan begrijpen en uitvoeren. Dit maakt een efficiënte en gecoördineerde samenwerking tussen de software en de machine mogelijk, waardoor fouten worden vermeden en de precisie van het werk wordt verhoogd.

design 1 (1)

PEGASUS

De software “Pegasus” met postprocessor is speciaal ontworpen voor het omzetten van taken naar machinetaal.

Deze originele software, inclusief een beschermende rugzak, is in staat om tekeningen te vertalen van beeldformaten zoals BMP, JPG, TIF, GIF, PNG, evenals vectorbestanden vanuit elk Adobe Illustrator, DXF (AutoCAD), EPS, PLT, TXT-formaat.

“Pegasus” maakt direct tekenen, beeldverwerking, tekstgraveren, het graveren van nummerseries, herhaalde sporen langs een pad en het herhalen van een taak in matrixvorm mogelijk.

Het heeft een speciale NESTING-functie voor optimaal materiaalgebruik.

In de CAM-sectie kan het groeven uitvoeren, de gereedschapspad bepalen, 3D-gravures maken, boringen verdelen, werken in de vorm van een prisma, foto’s graveren, reliëfgravures maken, evenals een voorbeeldsimulatie van het werk.

easywood

EASYWOOD

“EasyWood” is de CAD/CAM-software gespecialiseerd in het bewerken van hout en gerelateerde materialen met behulp van…

…CNC-bewerkingscentra.

“EasyWood” is een CAD/CAM-software gespecialiseerd in het bewerken van hout en gerelateerde materialen via numeriek bestuurde bewerkingscentra.

De software is eenvoudig en intuïtief, met alle functies beschikbaar “met één klik”, en kan zelfs worden gebruikt door personen zonder geavanceerde computervaardigheden.

De software voert verschillende functies uit, waaronder panelen, massief hout, True Shape Nesting, 3D-modellering en -simulatie, bewerkingen op 2, 4 en 5 assen, automatisch beheer van tekeningen, botsingscontrole, virtueel frezen en vele andere functies.

“EasyWood” is een complete software die elk aspect van bewerking en CNC op een 360° manier beheert, waardoor de kosten voor het verwerven, onderhouden en trainen van extra softwareproducten van derden worden vermeden.

De software omvat een interactieve en automatische nesting-module voor geometrische vormen, met labeling. Gekoppeld aan de EasyBEAM plug-in, beheert het taken voor balken, houten constructies en daken.

ALPHACAM

ALPHACAM

Alphacam is een CNC-routerprogrammeersoftware die een volledige CAD/CAM-oplossing biedt.

Het is eenvoudig te gebruiken en ontworpen om verbeterde productiviteit, uitzonderlijke vaardigheid en extra flexibiliteit te bieden in de houtbewerkingsindustrie.

Het heeft unieke bewerkingstools en technieken zoals aggregaatondersteuning, vlakbewerking, 3D-graveren en 3D-frezen.

Het programma beschikt ook over een Geometry Constraint Manager voor het parametriseren van geometrie en een toegewijde booreenheid. Alphacam Advanced is een aanvullende module voor makers die werken met vrije en complexe vormpatronen.

ucam

UCANCAM

UCANCAM CAD CAM-software (standaardversie) met een post-processor die speciaal is ontworpen voor de omzetting van…

…werk naar machinetaal.

Deze originele software, inclusief een beschermende rugzak, is in staat om tekeningen te vertalen van beeldformaten zoals BMP, JPG, TIF, GIF, PNG, evenals vectorbestanden vanuit elk Adobe Illustrator, DXF (AutoCAD), EPS, PLT, TXT-formaat.

“Pegasus” maakt direct tekenen, beeldverwerking, tekstgraveren, het graveren van nummerseries, herhaalde sporen langs een pad en het herhalen van een taak in matrixvorm mogelijk.

Het heeft een speciale NESTING-functie voor optimaal materiaalgebruik.

In de CAM-sectie kan het groeven uitvoeren, de gereedschapspad bepalen, 3D-gravures maken, boringen verdelen, werken in de vorm van een prisma, foto’s graveren, reliëfgravures maken, evenals een voorbeeldsimulatie van het werk.

Ardis

ARDIS

De Ardis-platform is een allesomvattende oplossing speciaal ontworpen voor de plaatverwerkingsindustrie, …

…platen, lengtes en spoelen, die een uitgebreid assortiment aan zeer aanpasbare en krachtige modules biedt. De software van Ardis is betrouwbaar, gestandaardiseerd en zeer aanpasbaar aan elke situatie.

Het modulaire ontwerp van het platform stelt Ardis in staat om aan de huidige behoeften van haar klanten te voldoen, terwijl het tegelijkertijd een visie voor de toekomst behoudt. Bovendien maken de verschillende versies van haar producten het mogelijk om op maat gemaakte oplossingen te bieden voor klanten van alle groottes, van kleine tot middelgrote en grote bedrijven, waarbij voor elk van hen de beste ondersteuning wordt gegarandeerd.

swood

SWOOD DESIGN

SWOOD Design is 3D-meubelontwerpsoftware waarmee het eenvoudig is om ontwerpen gereed te maken voor productie.

Verbeter het ontwerpproces van uw meubels en kasten in een 3D-omgeving met parametrische modellering en het invoegen van elementen door middel van slepen en neerzetten.

SWOOD Design, geïntegreerd met SOLIDWORKS, biedt talrijke parametrische functies om het proces van het ontwerpen van uw meubels te vereenvoudigen en tegelijkertijd de meest nauwkeurige resultaten te leveren.

cabinet

CABINET VISION

CABINET VISION integreert 3D-visualisaties, materiaalvereisten, montageschema’s en zaaglijsten in één

systeem, zodat u concurrerend kunt blijven door snel en nauwkeurig de kosten van elke klus te schatten en uitgaven bij te houden.

Door de software te koppelen aan de machine, wordt onze postprocessor automatisch bijgewerkt na eventuele ontwerpwijzigingen, wat tijd bespaart en de nauwkeurigheid verhoogt. Het stelt ook in staat om professionele rapporten, lay-outs en visualisaties te maken om te delen met klanten.

Op weg naar de toekomst met Comeva!

Comeva: uw vertrouwde technologische partner.

automatizacion 1

AUTOMATISERING

Bij Comeva bieden we op maat gemaakte en intelligente productieoplossingen die u helpen de capaciteit en winstgevendheid van uw fabriek naar een optimaal niveau te verhogen, naast het verlagen van kosten in alle fasen van de productie.

Onze geavanceerde Industry 4.0 machine technologie, in combinatie met de juiste softwareoplossingen, biedt een groot aantal procesautomatiseringen die al over de hele wereld zijn geïmplementeerd. Dit garandeert u de hoogst mogelijke toegevoegde waarde voor uw houtbewerkingsmachines.

"TURNKEY PROJECTEN"

Bij Comeva begrijpen we dat de vereisten van elke klant uniek en specifiek zijn. Daarom bieden we een gepersonaliseerde service die vanaf nul begint om de perfecte machine of productielijn te creëren die zich aanpast aan de behoeften van onze klanten.

Ons team van experts werkt nauw samen met klanten om hun productiedoelstellingen, efficiencydoelen en operationele beperkingen te begrijpen. Van de eerste planningsfase tot de uiteindelijke inbedrijfstelling op de locatie van de klant, zorgen we ervoor dat onze machines geoptimaliseerd zijn voor maximale efficiëntie en productiviteit. 

"Kies Comeva als uw vertrouwde technologische partner!"